Egy kellemes kirándulás egy kellemes városba

A keszthelyi Balaton part már az 1800-as évek végén is kedvelt találkozó pontja volt a balatoni fürdőzőknek
kiránduloknak egyaránt.

A Városi strand jelképe, Kelythely városának s ennek díszes bejárata az elmúlt években felújításra került, így az eredeti, monarchia korabeli látvány fogadja a sétálókat, strandolókat.

A vasút- és buszállomásról sétálva a felújított pavilon sor fogadja a vendégeket, kicsi vendéglátóegységekben ehetünk, ihatunk: lángost, pizzát, hamburgert, sült kolbászt, fagylaltot, balatoni borokat, de ajándéküzletek és strandfelszerelési cikkek is vannak itt.

A Városi Strand nappal strandként, este, éjszaka pedig Viviéra néven zenés-táncos szórakozóhelyként várja a kikapcsolódásra vágyókat.

A móló felé sétálva a felújított kikötöhöz érhetünk ahol sétahajó várja utasait.

A parti játszóteret és sétányokat is az elmúlt években újították fel, így igazán modern körülmények között játszhatnak kicsik, és a nagyszülők is megujult padokon pihenhetik ki a séta fáradalmait.
További képek; Itt

Igen, Keszthelyen elkészült egy senior játszótér is.

Különleges, zenére programozható szökőkutat is találunk az ezer színben pompázó virágágyások, növényszigetek között.

A parti sétány tökéletes randevú helyszín, a háttérben a csendesen hullámzó Balatonnal, a közelben pedig az illatozó virágokkal.

Gyakran találkozunk kisebb-nagyobb hattyú és vadkacsa csapatokkal, etetésükre külön madáreledel adagolót állítottak fel a természetvédők.

Igazán jó fotótéma, ahogy a madarak veszekednek a jobb falatokért, ilyenkor a sirályok is hangos rikácsolással követelik a jussukat. A mólóról gyönyörű kilátás nyílik a Keszthelyi-hegységre, az öböl túloldalán található Libás strandra, és a part végén emelkedő Helikon Szállóra, valamint a Sziget fürdőre is.

A kikötőből menetrendszerinti és sátahajók indulnak, kedvünkre válogathatunk a programok közül. A Balaton parton kerül megrendezésre minden év augusztus 20-án a városi tűzijáték. A felújított, lekövezett Borutcában gyakoriak a bor-és gasztronómiai fesztiválok a május elsejei szezonnyitástól a szüreti felvonulásig. Hévízről vagy menetrendszerinti buszjárattal vagy saját autóval érdemes a keszthelyi Balaton partra jönni.